Zwangerschap en voeding

 

Er wordt vaak gezegd dat een zwangere vrouw ‘voor twee moet eten’. In werkelijkheid betekent dit niet dat je twee keer zoveel moet eten, maar er moet twee keer zo goed worden gegeten. Dit adviesgesprek is voor iedereen die zwanger is, onafhankelijk hoever de zwangerschap is en voor iedereen die graag zwanger wil worden.

Voor en tijdens de zwangerschap leg je de basis voor de gezondheid van je kindje. Een goede en veilige voeding helpt om een gezonde start te maken. Tijdens de zwangerschap is je kindje volledig afhankelijk van de voeding en voedingsreserves van jou. De behoefte aan een aantal voedingsstoffen is verhoogd tijdens de zwangerschap en de periode van borstvoeding. Het is dus belangrijk om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Gezonde voeding heeft invloed op de gezondheid van het kind gedurende de rest van zijn leven en helpt ook ter voorkoming van overgewicht op latere leeftijd.

 


 

Wat houdt het in:

Het adviesgesprek bestaat uit een of twee consulten; namelijk een uitgebreid intakeconsult en indien gewenst een vervolggesprek:

 

§    Tijdens het intakeconsult verzamel ik informatie omtrent jouw eetgewoonten en leefpatroon. Van te voren vul je een aantal dagen een voedingsdagboek in, waarin je bijhoudt wat je eet en drinkt. Het voedingsdagboek wordt geanalyseerd en tijdens het intakeconsult besproken. Tijdens dit consult ligt de nadruk op je eigen leefstijl, waarbij we kijken naar een gezond eetpatroon tijdens de zwangerschap, de behoefte aan bepaalde vitamines en mineralen, aandachtspunten tijdens de zwangerschap en welke stappen je kunt ondernemen om zo een gezonde basis voor je kindje aan te leggen. Ook ontvang je extra'tjes omtrent voeding, gezonde leefstijl en zwangerschap. Aan de hand van alle verzamelde informatie stel ik een behandelplan op die je toegestuurd krijgt. Indien gewenst word je gewogen en gemeten. 

§    Indien gewenst plannen we het vervolggesprek een aantal weken na het intakeconsult. Tijdens dit gesprek evalueren we de afgelopen weken en bespreken we wat er goed gaat en waar eventuele knelpunten liggen, waaraan je daarna zelfstandig kunt gaan werken. Er is voldoende mogelijkheid om vragen te stellen. 

 

Tevens ontvang je van mij een handige informatiemap met allerlei informatie over een gezonde leefstijl met betrekking tot de zwangerschap, maar ook voor de eerste jaren van je kindje. Denk hierbij aan:

 

§    Gezond zwanger worden;

§    Hoe eet ik gezond tijdens de zwangerschap;

§    Belangrijke voedingsstoffen tijdens de zwangerschap en aandachtspunten;

§    Borstvoeding of flesvoeding;

§    De oefenhapjes en de eerste hapjes van je kindje;

§    Leren proeven; en

§    De basis van een gezonde leefstijl voor je kindje.

 

 

 

Download
Aanmeldingsformulier
Wil jij je aanmelden voor het voedingsadviesgesprek gezond zwanger worden, gezond zwanger zijn? Download dan het aanmeldingsformulier, vul deze in en stuur deze naar: info@voedingsconsulentchantal.nl.

Er zal zo spoedig als mogelijk is contact met je worden opgenomen voor het inplannen van het intakeconsult
Aanmeldingsformulier zwanger.docx
Microsoft Word document 222.2 KB