Werkwijze

Voor begeleiding bij afvallen en aankomen en/of begeleiding voor een gezonde leefstijl.

 

Als gediplomeerd gewichtsconsulent wil ik je helpen met afvallen en/of je begeleiden naar een gezonde leefstijl. De basis voor een gezonde leefstijl is een gezond gewicht. Met een gezond gewicht voel je je fitter, beweeg je soepeler en zit je prettiger in je lijf dan met overgewicht. Een gezond gewicht verkleint ook de kans op hart- en vaatziekten, diabetes en een aantal vormen van kanker. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Door je gewoonten te veranderen; anders eten, meer bewegen, en misschien een paar kilo minder. Niet voor even, maar voor de lange duur en ik kan je daarbij helpen.

 

Ik geef deskundig advies over gezonde voeding volgens de richtlijnen Goede Voeding. Geen ingewikkelde diëten, menu's en recepten die je niet lekker vindt, maar verantwoord en bewust gezonde keuzes maken met jouw voorkeuren. Op deze manier is het makkelijker je eetpatroon te veranderen en vast te blijven houden. 

 

 

§  Kennismakingsgesprek                 duur: ± 20-30 min

Als je het fijn vindt kunnen we als eerste een kennismakingsgesprek inplannen, zodat we met elkaar kennis kunnen maken en ik jou kan vertellen wat mijn werkwijze is en wat je van mij kunt verwachten. Het kennismakingsgesprek is kosteloos en geheel vrijblijvend.

 

 

§  Intakegesprek                            duur: ± 60-75 min

Tijdens het intakegesprek verzamel ik informatie omtrent jouw eetgewoonten en leefpatroon. Van te voren vul je een aantal dagen een voedingsdagboek in, waarin je bijhoudt wat je eet en drinkt. Het voedingsdagboek wordt geanalyseerd en tijdens het intakegesprek besproken. Vervolgens bepalen wij samen welke doelen jij wilt stellen en wat de vervolgstappen zullen zijn. Ook kijken we wat jouw valkuilen zijn en waar je aan kunt gaan werken. Tevens word je gemeten en gewogen. Aan de hand van alle verzamelde informatie stel ik een behandelplan op die je toegestuurd krijgt. Ook krijg je een informatiemap mee en handige extra'tjes.

 

Vervolgens plannen we een eerste consult in, waarin we de resultaten van de eerste week zullen evalueren en zullen de vervolgstappen worden besproken. 

 

 

 

§  Vervolgconsulten                    duur: 45 min  

Een oude leefstijl veranderen kost tijd en aandacht. Weg met oude gewoontes, het is tijd voor om nieuwe gewoontes aan te leren. Tijdens de vervolgconsulten evalueren we jouw voortgang en kijken we wat er goed gaat en waar eventuele knelpunten liggen. Gedurende het traject wordt je gewogen en gemeten. Ieder consult bespreken we een nieuw onderwerp, zoals beweging, ontspanning, hoe ga je om met moeilijke momenten en etiketten lezen. Er is voldoende mogelijkheid om vragen te stellen.

 

Naast aandacht voor voeding, wordt er ook gekeken naar stress- en ontspanningsmomenten en is er aandacht voor beweging, waarbij wordt gekeken naar de mogelijkheden om te gaan bewegen en/of sporten op een manier die het beste bij jou past.

 

 

 

§  Weegconsulten                           duur: 20 min

Een weegconsult is een handige stok achter de deur als je er verder geen hulpvraag (meer) is. Tijdens het weegconsult wordt je gewogen en gemeten en bespreken we kort hoe het met je nieuwe leefstijl gaat. Ook wanneer je zelfstandig verder kan met je nieuwe leefstijl of als het streefgewicht is bereikt/ binnen handbereik ligt is dit een goede optie om het gewicht in de gaten te houden. Een eventuele terugval in je oude gewoontes kan op deze manier voorkomen worden.

 

 

§  Jaarlijkse controle                     duur: 60 min 

Indien je goed op gewicht blijft en/of goed om kunt gaan met je nieuwe leefstijl, kan er worden gekozen om een of meerdere keren per jaar op jaarlijkse controle te komen. Ook dit is weer een handige stok achter de deur. We kijken naar je doelen die je in het begin hebt opgesteld en in hoeverre het is gelukt om je doelen na te streven. Ook eventuele problemen waar je tegenaan bent gelopen of waar je meer informatie over wenst te krijgen kan worden besproken. Je mag heel trots zijn op jezelf wat je in deze periode allemaal al bereikt hebt!